Tomatsuppe med grove brødcroutoner og creme fraiche

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkblandede peberfrugter
  • 150 gramrevne gulerødder
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tomatsuppe med grove brødcroutoner og creme fraiche

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet en nem og lækker tomatsuppe med hakkede tomater, løg, rød peberfrugt og gulerødder. Vi serverer suppen med hjemmelavet brødcroutoner og creme fraiche. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkblandede peberfrugter
  • 150 gramrevne gulerødder
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm olivenolie op i en dyb gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon.

3. Skyl peberfrugten og skær den i grove tern. Tilsæt peberfrugt, revne gulerødder, tørret oregano og timian. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 25 min.

4. Skær flutet i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Smag til med salt og peber.

6. Server tomatsuppen i skåle med sprøde brødcroutoner og creme fraiche. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende brødcroutonerne i olivenolie, salt og peber og fordele dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Ekstra smag: Top med friskhakket basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre