Tomatsuppe med grove brødcroutoner og creme fraiche

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkblandede peberfrugter
  • 150 gramrevne gulerødder
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 stkgroft flute
  • 2 dlcreme fraiche 9 %
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her har vi lavet en nem og lækker tomatsuppe med hakkede tomater, løg, rød peberfrugt og gulerødder. Vi serverer suppen med hjemmelavet brødcroutoner og creme fraiche. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Varm olivenolie op i en dyb gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsagsbouillon.

3. Skyl peberfrugten og skær den i grove tern. Tilsæt peberfrugt, revne gulerødder, tørret oregano og timian. Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 25 min.

4. Skær flutet i små tern og vend dem i en god sjat olivenolie, salt og peber. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 12 min.

5. Blend suppen igennem med en stavblender eller en almindelig blender. Smag til med salt og peber.

6. Server tomatsuppen i skåle med sprøde brødcroutoner og creme fraiche. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende brødcroutonerne i olivenolie, salt og peber og fordele dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Ekstra smag: Top med friskhakket basilikum.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre