Torsk med ærtekartoffelmos og majskolber

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramkartofler
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 400 gramtorskeloins el. torskefilet
  • 1 fedhvidløg
  • 2 stkmajskolber
  • 30 gramsmør
  • 2 dlmælk
  • 1.5 tsksalt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 2 stktomater
  • 1 stkcitron
  •  hvedemel
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Frygt ej den grønne kartoffelmos! Grønt er godt for øjnene, og denne udgave er også fantastisk for ganen, også de mindstes, for den smager virkelig godt. Den har en cremet konsistens og ærterne giver den en let sødme. Du kan både bruge friske og frosne ærter. Torsken har fået et skud hvidløg og er toppet med knasende rød peberfrugt og frisk tomat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker. Kog dem i en gryde med saltet vand, til de er møre. Kog ærterne i 5-10 minutter, hvis de er frosne, og et par minutter, hvis de er friske, og giv dem herefter en ordentlig snurretur i en minehakker eller foodprocessor, så du får en glat ærtepuré.

2. Imens kartoflerne koger, steger du torsken. Vend torskefilterne i lidt mel og steg dem i olivenolie på en pande. Krydr med salt og peber og smør lidt presset hvidløg på fisken med en finger. Kør panden lidt frem og tilbage og vend torsken forsigtigt, når den slipper panden og har fået lidt farve. Når fisken deler sig i lameller, når du trykker let på den med en gaffel, er den færdig.

3. Kog majskolber i 5-10 minutter og skær dem i mindre stykker. Vikl evt. et rent viskestykke rundt om dem, når du skærer dem, da de er mega varme!

4. Hæld vandet fra kartoflerne og tilsæt smør, mælk, salt og peber. Mos med en elpisker, et piskeris eller en kartoffelmoser og tilsæt til sidst ærtepuréen. Smag til med salt og peber.

5. Rens og skyl peberfrugter og tomat og skær begge dele i små tern, som du topper fisken med. Servér med citronskiver og den lækre kartoffel- ærtemos.

6. Velbekomme!

Tip

Hvis du kan finde torskeloins i supermarkedet, er det helt perfekt. Hvis ikke de findes i frisk udgave, så kan de oftest fås på frost. Torskeloins er tykkere stykker - en slags mørbrad, der er ekstra blød og saftig. Men ellers bruger du bare torskefilet.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre