Torsk med speltsalat og citrondressing

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 300 gramperlespelt el. fuldkornsris
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 stkbroccoli
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottepersille
  • 100 gramgrønne oliven
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramtorskefilet eller sej
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 3 dlcreme fraiche 18%
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  hvedemel
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Torsk med speltsalat og citrondressing

I samarbejde med

3.3, Meget populær

Både perlespelt og torsk er mildt i smagen og passer derfor perfekt til børn. Her har vi peppet herlighederne op med bønner, tomater og oliven - og serveret med en nem citron- og hvidløgsdressing. Kan du ikke finde perlespelt i supermarkedet, kan du også bare bruge fuldkornsris. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 300 gramperlespelt el. fuldkornsris
  • 300 gramfrosne bønner
  • 0.5 stkbroccoli
  • 10 stkcherrytomater
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 pottepersille
  • 100 gramgrønne oliven
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramtorskefilet eller sej
  • 0.5 stkøkologisk citron
  • 3 dlcreme fraiche 18%
  •  smør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  hvedemel

Fremgangsmåde

1. Kog perlespelten som anvist på pakken og overhæld den efterfølgende med koldt vand.

2. Giv bønner og broccoli i buketter et hurtigt opkog i saltet vand og overhæld dem herefter med koldt vand. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Rens peberfrugten og skær den i tern.

3. Bland grøntsagerne sammen med perlespelt, skyllet og hakket persille eller andre krydderurter, du har på lager, og de grønne oliven, hvis ungerne er til den slags. Ellers er de heldigvis nemme at sortere fra.

4. Pres hvidløget og smør lidt af det på torskefilterne med en finger. Vend fileterne i lidt mel og steg dem i en sjat olivenolie og en smule smør på en pande - husk at krydre med salt og peber. Kør panden lidt frem og tilbage og vend torsken forsigtigt, når den slipper panden og har fået lidt farve. Når fisken deler sig i lameller, når du trykker let på den med en gaffel, er den færdig.

5. Bland revet citronskal og lidt mere presset hvidløg sammen med creme fraiche. Smag til med lidt salt, så har du en nem og lækker dip.

6. Server torskefileterne med speltsalaten og dip - velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater og peberfrugt i mindre stykker. De kan også rive citron på den fine side af rivejernet. Men husk at holde øje med fingrene!

Fisk er desværre en halvdyr affære - så husk derfor selv at justere mængden op eller ned alt efter appetit og madbudget.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre