Trifli med rabarber, makroner og flødeskum

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Rabarberkompot
  • 400 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 120 gramsukker
  • Fløde og makroner
  • 200 grammakroner
  • 2.5 dlpiskefløde
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Trifli med rabarber, makroner og flødeskum

I samarbejde med

4.1, Mambeno-favorit!

Når foråret for alvor melder sig, skyder de mest fantastiske rabarber frem i haver og supermarkeder. Brug dem f.eks. til denne super nemme dessert, som både er sød, sur, cremet og knasende sprød. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Rabarberkompot
  • 400 gramrabarber
  • 1 stkvaniljestang
  • 120 gramsukker
  • Fløde og makroner
  • 200 grammakroner
  • 2.5 dlpiskefløde

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

1. Skær top og bund af, rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud.

2. Kog rabarberne i en gryde med låg sammen med sukker, vaniljekorn og selve vaniljestangen, til konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Bliver kompotten for fast, kan du tilsætte en smule vand. Smag til, lad kompotten køle af og fjern vaniljestangen.

Fløde og makroner

3. Pisk fløden til blød flødeskum og knus makronerne i en pose. Lad ungerne hjælpe - de synes det er super sjovt at være makronknusere!

4. Kom nu først rabarberkompot nederst i en stor skål eller i små portionsglas. Fordel de knuste makroner ovenpå og top til sidst med flødeskum.

Tip

Hvis du vil lave desserten, når det ikke er sæson, kan du sagtens bruge frosne rabarber eller erstatte rabarber med fx æbler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre