Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Når foråret for alvor melder sig, skyder de mest fantastiske rabarber frem i haver og supermarkeder. Brug dem f.eks. til denne super nemme dessert, som både er sød, sur, cremet og knasende sprød. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Rabarberkompot
- 400 gramrabarber
- 1 stkvaniljestang
- 120 gramsukker
- Fløde og makroner
- 200 grammakroner
- 2.5 dlpiskefløde
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
1
Skær top og bund af, rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud.2
Kog rabarberne i en gryde med låg sammen med sukker, vaniljekorn og selve vaniljestangen, til konsistensen er som kompot. Det tager ca. ti minutter. Bliver kompotten for fast, kan du tilsætte en smule vand. Smag til, lad kompotten køle af og fjern vaniljestangen.Fløde og makroner
3
Pisk fløden til blød flødeskum og knus makronerne i en pose. Lad ungerne hjælpe - de synes det er super sjovt at være makronknusere!4
Kom nu først rabarberkompot nederst i en stor skål eller i små portionsglas. Fordel de knuste makroner ovenpå og top til sidst med flødeskum.Tip
Hvis du vil lave desserten, når det ikke er sæson, kan du sagtens bruge frosne rabarber eller erstatte rabarber med fx æbler.