Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Nemme tundeller, som vi serverer med en lun kartoffelsalat med kartofler, blomkål, rucola og en dressing af sød sennep, olivenolie og citronsaft. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkblomkål
- 650 gramkartofler
- 3 dåsetun i olie
- 1 stkløg
- 2 stkæg
- 50 gramhavregryn
- 0.5 dlolivenolie
- 2 spsksød sennep
- 1 stkcitron
- 35 gramrucola
- salt
- peber
- rapsolie
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.2
Skyl blomkålen og skær i små buketter. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Vend blomkålen og kartoflerne sammen med lidt olivenolie, salt og peber.3
Fordel blomkålen og kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.4
Hæld væden fra tunen. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Pil skrællen af løget og hak det fint. Bland det sammen med tunen, æg, havregryn, salt og peber.5
Varm en pande op med lidt rapsolie og form tundellerne med en ske eller med hænderne efter ønsket størrelse. Steg dem ved middel varme, til de har en fast konsistens og er gyldne på begge sider.6
Rør olivenolien sammen med sød sennep, citronsaft, salt og peber.7
Vend de bagte kartofler og blomkål sammen med rucola og dressingen. Du kan også servere dressingen ved siden af.8
Server de lækre tundeller med den lune kartoffelsalat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og røre dressingen sammen.
Ekstra smag: Tilsæt friskhakket dild til tunfarsen.