Tundeller serveret med ovnkartofler og råkost med æble. Hertil aioli.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 700 gramkartofler
  • 3 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 1 pottedild
  • 2 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramrevne gulerødder
  • 200 gramaioli
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Tundeller serveret med ovnkartofler og råkost med æble. Hertil aioli.

I samarbejde med

Nemme tundeller med dild serveret med ovnkartofler, råkost med revet æble og en færdiglavet aioli som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 700 gramkartofler
  • 3 dåsetun i olie
  • 1 stkløg
  • 1 pottedild
  • 2 stkæg
  • 50 gramhavregryn
  • 2 stkæbler
  • 0.5 stkspidskål
  • 200 gramrevne gulerødder
  • 200 gramaioli
  •  rapsolie
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og skrub kartoflerne og skær i både. Vend dem i lidt olivenolie, salt og peber og kom dem i et ovnfast fad. Bag i ovnen i ca. 25 minutter.

3. Hæld væden fra tunen. Kom tunen i en skål og findel den med en gaffel. Pil skrællen af løget, skyl dilden og hak begge dele fint. Bland det sammen med tunen, æg, havregryn, salt og peber.

4. Form tundellerne med en ske eller med hænderne. Steg dem ved middel varme på en pande med lidt rapsolie, til de har en fast konsistens og er gylden på begge sider.

5. Skyl æblerne og riv dem på den grove side af et rivejern. Snit spidskålen fint - brug evt. et mandolinjern. Vend æble og spidskål sammen med revne gulerødder, lidt olivenolie, salt og peber.

6. Server de lækre tundeller med ovnkartoflerne, råkosten og aioli som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og skylle æblerne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre