Twistede pølsehorn på spyd

Ingredienser

( 16 stk. )

  • 100 gramsmør
  • 2 dlkogt vand
  • 2 dlyoghurt naturel
  • 40 gramgær
  • 1 tsksalt
  • 700 gramhvedemel
  • 8 stkgrillpølser
  •  æg
  •  grillspyd
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Twistede pølsehorn på spyd

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Her får du opskriften på en super hyggelig og alternativ udgave af de klassiske pølsehorn. Disse pølsehorn er twistede og sat på spyd, så de bliver ekstra sjove at spise for ungerne. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 100 gramsmør
  • 2 dlkogt vand
  • 2 dlyoghurt naturel
  • 40 gramgær
  • 1 tsksalt
  • 700 gramhvedemel
  • 8 stkgrillpølser
  •  æg
  •  grillspyd

Fremgangsmåde

1. Smelt smørret. Bland kogt vand med yoghurt, så blandingen er lillefingervarm. Smuldr gæren i yoghurtblandingen, til den er opløst. Tilsæt salt og smeltet smør og rør herefter melet i lidt efter lidt, så dejen slipper skålen.

2. Halver pølserne og sæt en halv pølse på et grillspyd. Skær med en skarp kniv en spiral i pølsen fra toppen til bunden helt ind til spydet. Træk lidt i hver ende og fordel den twistede pølse på grillspydet. Du kan se en lille video, der viser, hvordan du gør, i tips-sektionen nedenfor.

3. Ælt nu derudaf til dejen er smidig. Del dejen i 16 stykker og rul hvert stykke til en lang og tynd pølse.

4. Sno dejen ind imellem spiralerne i pølserne fra top til bund. Sørg for at trykke dejen lidt sammen i begge ender så det sidder godt fast på spydet. Lad pølsehornene hvile i en time under et klæde og pensl dem herefter med sammenpisket æg.

5. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag pølsehornene i 10-15 minutter, til de er blevet gyldne på toppen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at ælte dejen. De kan også være med til at sno dejen omkring pølserne.

Du kan se en video, der viser, hvordan du skærer spiralerne lige her.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre