Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En super nem biksemad helt uden kød! Masser af rodfrugter og løg bagt i ovnen og serveret med spejlæg og syltede rødbeder. Vi har brugt færdigsnittede rodfrugter, men du kan også selv skrælle og snitte, hvis du har tid og lyst. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramøkologisk rodfrugtmix
- 350 gramkartofler
- 3 stkløg
- 6 stkæg
- 1 pottepersille
- bagepapir
- syltede rødbeder
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.2
Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løgene og skær dem i tern.3
Vend rodfrugter, kartofler og løg sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.4
Varm en pande op med olivenolie. Slå æggene ud på panden og steg spejlæggene som du bedst kan lide dem. Krydr med salt og peber.5
Skyl persillen og hak den fint.6
Server den vegetariske biksemad med spejlæg, persille og syltede rødbeder som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle rodfrugterne.
Ekstra smag: Top med ketchup.