Vegetarisk biksemad med rodfrugter, spejlæg og syltede rødbeder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramøkologisk rodfrugtmix
  • 350 gramkartofler
  • 3 stkløg
  • 6 stkæg
  • 1 pottepersille
  •  bagepapir
  •  syltede rødbeder
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarisk biksemad med rodfrugter, spejlæg og syltede rødbeder

I samarbejde med

2.7, Populær

En super nem biksemad helt uden kød! Masser af rodfrugter og løg bagt i ovnen og serveret med spejlæg og syltede rødbeder. Vi har brugt færdigsnittede rodfrugter, men du kan også selv skrælle og snitte, hvis du har tid og lyst. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramøkologisk rodfrugtmix
  • 350 gramkartofler
  • 3 stkløg
  • 6 stkæg
  • 1 pottepersille
  •  bagepapir
  •  syltede rødbeder
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

2. Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem i små tern. Pil skrællen af løgene og skær dem i tern.

3. Vend rodfrugter, kartofler og løg sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag det i ovnen i ca. 25 min.

4. Varm en pande op med olivenolie. Slå æggene ud på panden og steg spejlæggene som du bedst kan lide dem. Krydr med salt og peber.

5. Skyl persillen og hak den fint.

6. Server den vegetariske biksemad med spejlæg, persille og syltede rødbeder som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn hjælpe med at skrælle rodfrugterne.

Ekstra smag: Top med ketchup.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre