Vegetarisk karryret med kikærter og ris. Hertil granatæble og peanuts.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  ris
  • 1 stkblomkål
  • 1 stkløg
  • 0.5 spskkarry
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 dåsekikærter
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2.5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkgranatæble
  • 100 grampeanuts
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En lækker vegetarisk karryret med spidskommen og kikærter. Serveret med bagt blomkål, peanuts og granatæblekerner som topping. Vælg gerne fuldkornsris, men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Skyl og pluk små buketter af blomkålen og vend dem sammen med olivenolie, salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 min.

3. Pil skrællen af løget og hak det groft. Varm en gryde op med olivenolie og svits løg, karry og spidskommen.

4. Skyl kikærterne og tilsæt kikærter, madlavningsfløde, vand og bouillon til gryden. Lad sovsen simre i ca. 10 min.

5. Blend sovsen med en stavblender og smag til med salt og peber.

6. Halver granatæblet og pres kernerne ud i en skål.

7. Server karrysovsen med dampende varme ris og bagt blomkål og top hele herligheden med granatæblekerner og peanuts. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme vand, ris og salt i en gryde. Ekstra smag: Top med skyllet og friskhakket persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre