Vegetarisk paprikagryde med champignon og kartoffelmos

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 grambagekartofler
  • 1 stkløg
  • 200 gramchampignon
  • 2 stksnackpeber
  • 1 spskpaprika
  • 50 gramtomatpuré
  • 2 dlvand
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 40 gramsmør
  • 0.5 dlmælk
  • 0.5 dlkogevand
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Denne vegetariske paprikagryde med champignoner minder om traditionel mørbradgryde - uden kød selvfølgelig. Den er børnevenlig og mild i smagen. Vi serverer den med lækker kartoffelmos. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl kartofler og skær dem i grove tern. Kog dem møre i en gryde med vand - uden salt. Det tager 15-20 minutter.

2. Hak løget fint. Vask champignonerne og skær dem i kvarte. Skyl og skær kernerne fra peberfrugten og skær den i tern.

3. Steg løgene i en gryde i lidt olivenolie. Tilsæt peberfrugt, champignoner og paprika og rør godt rundt.

4. Tilsæt tomatpuré, vand, madlavningsfløde og oregano og bring retten i kog. Lad den simre i 5-10 min. - eller længere, hvis du har tid. Smag til med salt og peber.

5. Hæld vandet fra kartoflerne og gem evt. lidt af vandet til mosen.

6. Tilsæt smørret til kartoflerne i gryden og pisk grundigt med et piskeris. Tilsæt mælken og evt. kogevand efter smag til mosen har den konsistens, du bedst kan lide. Smag til med salt og peber.

7. Server paprikagryden med mosen som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære peberfrugter i tern. De kan også smage saucen til. Mere smag: Hvis du har røget paprika eller rygeost, så tilsæt det i gryderetten. Så får du en smag, der minder om den tradtionelle mørbradgryde.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre