Vegetarrisotto med porre, selleri, peberfrugt og edamame

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkporre
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 2 dlhvidvin
  • 200 gramløsfrosne edamamebønner
  • 75 gramparmesan
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Vegetarrisotto med porre, selleri, peberfrugt og edamame

I samarbejde med

3.4, Meget populær

Ristotto er super simpel og nem aftensmad. Her har vi lavet en børnevenlig vegetarrisotto med porre, knoldselleri, peberfrugt og edamamebønner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1.5 litervand
  • 2 terninghønsebouillon
  • 1 stkporre
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 0.5 stkknoldselleri
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramrisottoris
  • 2 dlhvidvin
  • 200 gramløsfrosne edamamebønner
  • 75 gramparmesan
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Varm vandet op til kogepunktet sammen med bouillonterningerne. Skær top og bund af porren, rens den og skær den i ringe. Skyl og rens peberfrugten og skær den i mindre tern. Skræl knoldselleriet og skær det i grove stykker. Giv hvidløg og knoldselleri en snurretur i en minihakker eller hak det helt fint med din yndlingskniv.

2. Steg hvidløg, porre, knoldselleri og peberfrugt ved middel varme i ca. 5 minutter, til det begynder at dufte, og løgene begynder at blive klare. De må ikke tage farve.

3. Tilsæt risottoris og rør i et par minutter, så de ikke brænder på.

4. Tilsæt vin under omrøring og skru lidt op for varmen. Rør til risen har absorberet næsten al vinen.

5. Tilsæt nu bouillonen ad flere omgange, mens du rører. Lad risene absorbere bouillonen, før du tilsæt mere. Når du har tilsat halvdelen af bouillonen, tilsætter du edamamebønnerne og fortsætter med at tilsætte bouillon som før, indtil risottoen har konsistens som tynd risengrød, og risene stadig har bid. Pas på, at risottoen ikke bliver for tyk og fast.

6. Tilsæt revet parmesan. Rør forsigtigt og smag til med salt, peber og citron. Server i dybe tallerkener med revet parmesan på toppen og hak evt lidt ekstra rød peber til at drysse over. Velbekomme!

Tip

Opgaver til bøn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære porre i ringe. De kan også skære peberfrugterne og bruge deres supermuller til at røre godt rundt i risottoen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre