Vintergryde med svinekød, spinat og ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stksquash
  • 300 gramkoteletter
  • 100 grambacon i tern
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spsktørret timian
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 2 spskrød pesto
  • 75 gramspæde spinatblade
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Gryderetter er super lækre, har masser af smag og er nemme at lave. Her har vi lavet en lækker vintergryde med svinekød, bacon og squash i en mild tomatsovs, som vi serverer sammen med ris og friske spinatblade. Alt efter pakkestørrelse i supermarkedet, kan du bruge lidt mere eller mindre kød. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Hak løg og hvidløg fint. Vask squashen og skær den i grove tern. Skær koteletterne i mundrette bidder - husk at vaske fingre, kniv og spækbræt efterfølgende.

3. Brun baconen af i en gryde. Tilsæt løg, hvidløg, squash, paprika, timian og kød og rør godt. Bruger du en stærk paprika, er det ikke sikkert, at du skal bruge det hele - smag til undervejs.

4. Tilsæt hakkede tomater og rød pesto og bring gryden i kog. Lad retten simre i 10 min., til kødet er gennemstegt. Smag til med salt og peber.

5. Skyl spinatbladene grundigt og vend dem i gryden eller server som salat ved siden af. Husk at varme retten godt igennem, hvis du tilsætter spinaten til gryden. Server med dampende ris.

6. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære koteletterne. De kan også skære squashen i tern.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre