Walesstang med flødecreme, friske bær og chokolade

Ingredienser

( 1 stk. )

  • Dej
  • 1.75 dlvand
  • 75 gramsmør
  • 100 gramhvedemel
  • 0.25 tsksalt
  • 3 stkæg
  • Creme
  • 3 stkæg
  • 20 grammajsstivelse
  • 3 dlmælk
  • 4 tskvanillesukker
  • 100 gramrørsukker
  • 0.5 tsksalt
  • 1.5 dlpiskefløde
  • Topping
  • 300 gramårstidens bær
  • 50 grammørk chokolade
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Walesstang er en klassiker! Den er lavet af en vandbakkelsesdej, og vi har toppet med en kage- og flødecreme, friske bær og hakket mørk chokolade. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hæld vandet i en stor gryde og varm det op sammen med smørret, til det er smeltet.

3. Tilsæt mel og salt og rør godt, så dejen bliver en fast masse uden klumper. Sluk for varmen og lad dejen køle af.

4. Når du kan stikke en finger i dejen uden, at det brænder, tilsætter du et æg ad gangen under omrøring. Når dejen er glat og uden klumper, hælder du den i en frysepose eller tylpose og klipper et hul i hjørnet.

5. Tryk dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Du kan enten lave en walesstang, hvor du trykker dejen ud i et rektangel. Eller du kan trykke dejen ud som små vandbakkelser på størrelse med en golfbold - eller måske endda gøre begge dele!

6. Bag nu walesstangen i ca. 20 minutter, til den er smukt gyldne på toppen - det er vigtigt, at du ikke åbner ovnen undervejs, da dejen så falder sammen.

7. Tag bagepladen ud og klip et lille hul i den færdigbagte dej, så dampen kan slippe ud - så falder den ikke sammen. Lad walesstangen køle af.

8. Lav imens cremen. Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Pisk det allerbedste du har lært, så alle klumper forsvinder.

9. Tilsæt mælk, vanillesukker, rørsukker og salt og og bring cremen i kog under omrøring. Når cremen nærmer sig kogepunktet, bliver den tykkere, og du skal piske, som var der fire ugers sommerferie på højkant! Lad cremen koge (mens du stadig pisker) i ca. 30 sekunder. Tag cremen af varmen og lad den køle af. Stil den evt. udenfor, så går det hurtigere.

10. Pisk fløden til blød flødeskum. Når kagecremen er kold, blander du forsigtigt flødeskum og kagecreme sammen.

11. Hæld cremen i enten en frysepose eller en tylpose med stjernetyl. Klip et hul i hjørnet og sprøjt cremen ind i vandbakkelserne eller oven på walesstangen. Top med bær og hakket chokolade.

12. Wuhuu, så er der servereret. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at hælde ingredienserne i skål og gryde. De kan også piske flødeskum og pynte kagen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre