Wienerschnitzler med lette flødekartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Flødekartofler
  • 700 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 dlmadlavningsfløde 8%
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 1 tsksalt
  • 200 gramfrosne ærter- eller edamamebønner
  •  peber
  •  olivenolie
  • Wienerschnitzler
  • 4 stkskinke- eller wienerschnitzler
  • 1 stkæg
  • 100 gramrasp
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Er der egentlig kommet andet ud af Østrig end Hansi Hinterseer, tænker du måske...? Svaret er: JA! Wienerschnitzlen er et sandt kunststykke og smager også mega godt i Danmark. Her har vi serveret den med vores lette flødekartofler :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Hak løget i fine tern. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, løg og flødeblandingen sammen med en ske (eller brug hænderne) i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie.

3. Stil kartoflerne i ovnen, mens du gør schnitzlerne klar. Kartoflerne skal i 30 - 40 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen.

4. Bank schnitzlerne flade med hånden - få evt. hjælp af ungerne. For en gang skyld må de slå på maden. Det er ret sjovt :o)

5. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen ud på en dyb tallerken og bland det sammen med lidt salt og peber. Vend nu først schnitzlerne i ægget og efterfølgende i raspen. Steg schnitzlerne på en pande i en blanding af smør og olivenolie.

6. Tilbered ærterne efter anvisningen på posen.

7. Server schnitzlerne med flødekartofler, ærter og evt. lidt cherrytomater og radiser, eller andre grøntsager, som gnavergrønt, hvis du har det på lager.

8. Velbekomme :o)

Tip

Egentlig er wienerschnitzler lavet af kalvekød, men det er ikke altid, at det kan fås i alle supermarkeder. I så fald napper du bare en pakke med skinkeschnitzler. Du kan i øvrigt sagtens udskifte ærterne med edamamebønner, hvis du har en rest i fryseren.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre