Sådan udregner vi indkøbspriserne
Hos Mambeno gør vi os hver eneste uge umage med at lave så nemme og lækre madplaner som muligt samtidig med, at vi forsøger at holde prisen på indkøbene så lav som muligt.
Cirkapriser i lavprissupermakeder
På vores madplaner kan du fra den 1. juli 2017 se en ca. pris for indkøb af råvarer til den enkelte uge. Prisudregningen er baseret på cirkapriser ved billigste produktvalg i et lavprissupermarked som Fakta, Netto, Lidl og Rema. Vælger du at købe økologisk, handle i dyrere supermarkeder eller købe ind til madplanerne i et onlinesupermarked, kan priserne være højere. Prisudregningen gælder den af Mambeno udsendte madplan. Prisen gælder således ikke, hvis du skifter ud i ugens retter.
Priserne er udelukkende vejledende og ment som en hjælp til dig, for at du kan danne dig et nogenlunde overblik over prisen for indkøb i den pågældende uge. Der tages forbehold for trykfejl.
Basisvarer er ikke en del af udregningen
I vores prisudregninger medtager vi ikke basisvarer, som mange ofte har i køkkenet i forvejen. Det kan være:
- Mel
- Bagepapir
- Salt
- Sukker
- Olivenolie m.m.
Ingredienser med indhold til flere uger/måneder
Ligeledes medtager vi heller ikke ingredienser, der kun skal købes en gang men efterfølgende kan bruges i mange uger i træk. F.eks. eddike, olie, flydende honning m.m. Og hvorfor så det?
Jo: En flaske akaciehonning koster f.eks. ca. 35,-. Men da indholdet ofte rækker til flere måneder, vil det være misvisende at medtage honningen i prisudregningen hver eneste uge, der skal bruges honning.
Ingredienser der kun skal bruges lidt af
Når du til en uges madplan f.eks. kun skal bruge to æg eller en deciliter mælk, forsøger vi at lave en realistisk gennemsnitsberegning af prisen. Så hvis du kun skal bruge to æg, prisætter vi dem lavere, end hvad en hel pakke med ti æg koster. Fordi du vil have størstedelen af æggene i overskud til næste uges madplan – eller til brug i øvrige retter/opskrifter.
Du er altid velkommen til at kontakte os
Vi forsøger at være så realistiske i vores udregninger som muligt, men har du kommentarer eller forslag til, hvordan vi kan gøre udregningerne endnu mere præcise, er du altid meget velkommen til at kontakte os. Jo større en hjælp, vi er for dig, jo bedre :o)