SE FLERE TIPS HER

Få ungerne til at drikke mere vand

Drik mere vand - tip til vand med smag

Det kan være lidt af en udfordring at få ungerne til at drikke nok vand – det ved vi alt om! Men faktisk skal børn (og voksne for den sags skyld også!) drikke 1-1½ liter vandt om dagen for at kroppen og hjernen kan fungere optimalt i løbet af en lang dag i skole eller institution.

Med dette lille tip bliver det lidt nemmere og sjovere at få de vigtige dråber indenbors – og at slukke tørsten på en smagfuld måde :o)

 

Vand med smag

Variér vandet ved at tilsætte frugter, grøntsager og bær. Ikke alene smager det skønt, det ser også super fint ud med tynde skiver eller små stykker af dine eller ungernes yndlingsfrugter og -grøntsager i vandet. Her får du nogle af vores favoritsmage, men det er kun fantasien, der sætter grænser, så prøv dig frem, så du finder lige præcis dén smag, du og ungerne bedst kan lide!

 

Gode frugter og grøntsager

Agurk skæres i papirstynde skiver (for eksempel med et juliennejern) og kommes i flasken. Hæld vand over og sæt flasken på køl – agurk afgiver hurtigt smag til vandet, så I ikke skal vente længe, før I kan nyde drikken.

 

Citron, appelsin eller lime skæres enten i skiver eller både, og vandet hældes over og sættes på køl. Man kan med fordel presse lidt af saften ud af et par både først og hælde i vandet. Det sikrer mere smag. Citrusfrugterne er lækre både sammen og hver for sig. Prøv også at blande agurk og lime sammen – mums!

 

Blåbær, jordbær eller hindbær er super gode smagsgivere. De kan kommes i hele, eller man kan mose dem lidt og hælde saften i vandet. Det vil dog være svært at undgå bundfald, hvis bærrene moses direkte i vandet. I stedet kan man si saften fra og tilsætte hele bær for syns skyld. Prøv også at blande hindbær og lakridsrod. Det smager himmelsk!

 

Ingefær skæres i tynde skiver, og vandet hældes over. Er det en lidt køligere dag, kan man også lave en kop kogende vand og på denne måde lave ingefær-te. Det smager skønt, når det køles ned. Prøv også at blande lidt kanel i – det kan varmt anbefales!

 

Mynte (og andre krydderurter) skal helst mases først lidt for at få de æteriske olier og smagen fra bladene ud i vandet. Herefter sættes vandet på køl. Prøv også at blande mynte og lime – mums!

 

Lakridsrod kan, ligesom ingefær, med fordel overhældes med varmt vand. Det giver en ret kraftig smag, så pas på med mængden! Stil det herefter på køl og du har en lækker iste med lakrids. Lakridsroden giver en naturlig sødme, som er et hit sammen med for eksempel citron!

Det smagfulde vand holder sig op til et par dage I køleskab – afhængig af, hvad du tilsætter.

 

God fornøjelse – og velbekomme!

SE VORES LÆKRE PRODUKTER HER