Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandagens frikadeller har vi lavet i ovnen – så sparer du både tid i køkkenet og fedtstof på panden! Vi har brugt svinekød, men du kan også bruge hakket kyllingekød, hvis du vil ha’ en lidt lettere delle.

Tirsdag er der lækre torskebidder på menuen – små hyggelige nuggets, der gør det lidt nemmere at få fisk i ungerne. Du kan udskifte torsk med sej eller andre lyse fisk, hvis du har lyst.

Onsdag og torsdag skal du og familien glæd jer til lækker paprikagryde med kylling. Vi har brugt cocktailpølser, men du kan også bare bruge almindelige grillpølser, du skærer i skiver. Husk at gemme resterne fra onsdag, så skal du blot koge friske ris torsdag.

Fredag slutter vi med de lækreste thai-style hotdogs. Det er muligt, at de ikke fås i samme udgave i Thailand, men de smager altså vildt godt! Vi har brugt spidskål, men du kan også bruge andre typer kål. Og husk i øvrigt at vælge en god grillpølse med et højt kødindhold og knapt så meget ballade!

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi brugt bagels. Dem kan du købe friske eller på frost i de fleste supermarkeder. Men du kan også bage dine egne efter vores opskrift. Bare klik på kokkehuen i ingredienslisten.

Vi har serveret tirsdagens torskebidder med nem tatarsauce – den kan du lave selv eller udskifte med den dyppelse, du bedst kan lide.

Vi har serveret hjemmelavet rødbedehumus til onsdagens ovndeller. Men du kan også bare nappe en almindelig humus eller helt undlade. Der gemmer sig en opskrift bag kokkehuen i ingredienslisten.

Fredagens hottere er en familiefavorit! Pølsebrødene kan du selvfølgelig købe færdige, men du kan også lave vores udgave med fuldkorn. Bare klik på kokkehuen.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.