Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med klassiske hakkebøffer med blomkålscouscous. Vi har brugt bulgur og mandler, men du kan også bruge ris eller cous cous og udskifte mandlerne med andre nødder.

Tirsdag står den på nem pasta med børnevenlig gorgonzolasauce. Brug resten af gorgonzolaen på en lun bolle om eftermiddagen eller til morgenmad i weekenden. Vi har også brugt revet parmesan. Køb evt. den ost, der hedder grana padano. Den smager som parmesan, men er en hel del billigere.

Onsdag skal du og ungerne glæde jer til vores lækre chili con pollo. Vi har udskiftet oksekødet i con carnen med kylling. Har du mere lyst til den klassiske udgave, finder du den i vores opskriftarkiv. Husk, at opskriften er til to dage. Gem resterne til fyld i tortillas på dag to.

Torsdag er der nemlig lune tortillas fyldt med con pollo på menuen. Fyld dem med lige de grøntsager, du har lyst til – og gem evt. en enkelt eller to til ungernes madpakker.

Fredag slutter vi med saftige koteletter med stegte kartofler. Vælg gerne skaftkoteletter, da de er tykkest og allermest saftige.Vi har serveret koteletterne med en mild sennepssauce, men du kan selvfølgelig servere lige den sauce, du har lyst til.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

Madpakkerne er tilbage efter påskeferien. Har du brug for inspiration til en nem og lækker turmadpakke, så kig forbi vores store madpakkearkiv.

Har du lidt tid tilovers, så prøv at lave dine egne tortillas. Dem skal du bruge til torsdagens resteudgave af chili con pollo. Og de er slet ikke svære at lave.

Og så har vi selvfølgelig også opskriften på den lækreste påskekage til helligdagene med ungerne. Find den i opskriftarkivet.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.