Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med lynhurtig wok med masser af grønt. Vi har brugt nakkekoteletter, men du kan også sagtens bruge kyllingefilet. Har du andre grøntsager end dem i opskriften, bruger du selvfølgelig bare dem.

Til tirsdagens friske forårsruller har vi brugt rejer. Vælg dem uden skal eller steg lidt ekstra kotelet eller kylling mandag og brug det som fyld. Og får dine unger røde knopper af udsigten til koriander er det en god idé at lade dem være valgfri!

Onsdag og torsdag er der lækker cottage pie på menuen. En slags gratineret bolognese til to dage. Så husk at gemme halvdelen til torsdagens aftensmad. Vi har brugt engelsk sauce, men du kan sagtens undlade eller bruge lidt soya i stedet.

Fredag slutter vi af med en sand børneklassiker: Hot wings med ratatouille! Kan du ikke finde friske kyllingevinger i supermarkedet, napper du bare en pose af de færdigmarinede.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt vores nye og børnevenlige chili cheese tops med peberfrugt i stedet for chili. Du finder opskriften i ingredienslisten.

Til mandagens wok har vi brugt sød chilisauce. Køb den færdig eller prøv vores nemme opskrift, som du finder i ingredienslisten.

Chilisaucen kan du også bruge til de friske forårsruller onsdag, hvor vi også har brugt peanutbutter. Du finder en nem opskriften ved at klikke på kokkehuen i ingredienslisten.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.