Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med en amerikansk (og syndig) klassiker: Mac and cheese. Men hey, man må altså godt synde engang imellem – og den smager fantastisk! Vi har brugt cheddar, men du kan bruge lige den type ost, du har lyst til. 

Tirsdag er der mega lækker linsegryde på menuen – også til de knapt så grøntsagstrænede. Den er lavet med kokosmælk, som gør den super lækker og børnevenlig,

Onsdag står den på helstegt kylling med kartoffelkroketter. Vi har brugt de frosne fra supermarkedet for at gøre det ekstra nemt – men du kan også koge nye kartofler. Husk at gemme halvdelen af kødet og hele skroget til dagen derpå.

Torsdag står den nemlig på den lækreste suppe lavet på resterne fra kyllingen. Vi har brugt frosne suppeurter for at gøre det ekstra nemt – vitaminer og mineraler bevares i frosne grøntsager. Men har du tid tilovers, så nap selvfølgelig bare en håndfuld friske grøntsager.

Fredag slutter vi med en familiefavorit: Hawaiiburgere! Vi har brugt portobellosvampe, men du kan også bruge champignoner – eller helt udelade. Og har I lyst til fritter, så husk at tilføje dem til indkøbslisten.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt vores lækre pestosnegle. Bag en flok i weekenden eller køb en flok færdige pizzasnegle i supermarkedet. Vi har også brugt fladbrød, og dem har vi også opskriften på – bare klik på kokkehuen i opskriften.

Til tirsdagens linsegryde har vi serveret naanbrød. Du kan købe dem færdige i supermarkedet eller lave dem efter vores nemme opskrift. Opskriften gemmer sig bag kokkehuen.

Til fredagens burgere kan du lave dine egne burgerboller efter vores opskrift – det samme med fritterne. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten eller find opskriften i opskriftarkivet.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.