Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Vi lægger ud med lækre grillspyd med stegte kartofler. Vi har brugt oksekød, men du kan også sagtens bruge kylling.

Hvis du ikke lige kan finde træ- eller grillspyd i supermarkedet, kan du også bare forme små aflange pølser af kødet og lægge dem forsigtigt på bagepladen.

Tirsdag er der nem vegetargryde på menuen. Vi har brugt butterbeans, der også kaldes limabønner. De fås på dåse i de fleste større supermarkeder, men kan du ikke lige finde dem, så nap bare kidneybønner.

Onsdag og torsdag er der den nemmeste one pot pasta med kødboller på menuen. Den er virkelig god og super nem!

Vi har brugt farsen fra ferske pølser som boller, så du helt slipper for at røre en fars. Husk at gemme halvdelen til dagen dagen derpå.

Fredag slutter vi med klassiske krebinetter, som vi har serveret med nemme flødekartofler. Vi har brugt madlavningsfløde, men har du mod på den helt klassiske udgave, skruer du selvfølgelig bare op til fuld piskeflødestyrke – det er jo trods alt kun fredag en gang om ugen!

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt vores nye pølsehorn med squash og chiafrø. De er perfekte som snacks til faldende blodsukker, bilturen m.m. Klik på kokkehuen i ingredienslisten for at få opskriften.

Har du lyst til at bage dit eget rugbrød, madpakkeboller eller pesto til madpakkerne, har vi også opskrifter til det. Bare klik på kokkehuerne.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.