Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med lækre thaideller med grøn karry. Vi har brugt hakket svinekød, men du kan også bruge hakket kyllingekød.

Har du kokosmælk tilovers kan du blot fryse det ned i en beholder – så har du til næste gang.

Tirsdag er der nem ravioli på menuen. Og selvom hjemmelavet ravioli er mega lækkert, så er det bare ikke så realistisk på en tirsdag i en børnefamilie med fart på. Derfor har vi brugt den færdige udgave men toppet med hjemmelavet tomatsovs.

Onsdag og torsdag er der en svensk klassiker på menuen: Pyt i pande med hakket oksekød og spejlæg. Det smager fantastisk og ungerne elsker retten!

Det er egentlig en reste-ret a ala biksemad, så du kan bruge lige de grøntsager, du har i køleskabet.

Fredag slutter vi med saftige burgere med panerede kyllingefileter. Vi har brugt almindelig rasp, men kan du få pankorasp, så nap det. Det er lidt mere groft og bliver ekstra sprødt.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt vores lækre muffins med hakket oksekød. Vi har også brugt hjemmelavet kartoffelpålæg og madpakkeboller med fuldkorn. Klik på kokkehuerne i ingredienslisten for at få opskrifterne.

Til tirsdagens ravioli og til fredagens burgere skal du bruge dressing og burgerboller. Vi har selvfølgelig også opskrifterne til de hjemmelavede versioner, så klik på kokkehuerne, hvis du har lidt ekstra tid tilovers.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.