Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med lynstegt oksekød i østerssauce. Du kan købe oksekød i strimler i supermarkedet, men du kan også købe en bøf eller to og skære selv – det er ofte billigere og er mere mørt.

Tirsdag står den på børnevenlig torsk med speltsalat. Kan du ikke finde perlespelt i supermarkedet, kan du bare bruge fuldkornsris. Du kan også udskifte torsken med andre lyse fisk – f.eks. sej.

Onsdag og torsdag er der den lækreste vikingegryde til seje piger og drenge på menuen. Vi har brugt kyllingekød, men du kan også bruge kalkun eller svinekød. Vi har også brugt spidskål, men det kan du sagtens udelade, ligesom du kan udskifte grøntsagerne i opskriften med andre, du har i køleskabet.

Fredag slutter vi med lækre spareribs med coleslaw og sprøde rodfrugtfritter. Vi har brugt frosne rodfrugter, men du kan også sagtens bruge den friske udgave. Køb f.eks. en pose blandede rodfrugter og skær dem ud til fritter.

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt bagels. Køb den friske eller på frost i supermarkedet – eller klik på kokkehuen i ingredienslisten og lav dine egne.

Vi har også brugt vores sprøde kikærter. De er super lækre og gode som en ret så vanedannende snack helt uden sukker.

Der er også lækker avocadocreme i madpakkerne – et mildt og lækkert alternativ til den klassiske guacamole og lækkert som smørelse på brødet.

Til onsdagen og torsdagens vikingegryde har vi brugt sød chilisauce som topping. Den kan du selvfølgelig sagtens købe i supermarkedet. Men du kan også nemt lave din egen udgave og helt selv styre chilistyrken. Klik på kokkehuen i ingredienslisten og få opskriften.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.