Tips til ugens indkøb

Husk altid at tjekke vores praktiske liste over ingredienser, du generelt skal være opmærksom på, når du laver mad til børn – særligt børn under tre år. Du finder listen her.

Mandag lægger vi ud med klassiske grillpølser på – nå ja, grillen! Vi har serveret dem med lækker quinoasalat, men du kan også bruge bulgur eller fuldkornsris.

Der var friske rabarber på tilbud, så vi har serveret rabarberkompot som tilbehør. Du kan sagtens bruge en anden kompot, chutney eller bare ketchup, sennep m.m. i stedet.

Tirsdag står den på den nemmeste grøntsagspasta. Men vil du mindske madspild, kan du udskifte pastaen med quinoa, bulgur eller ris, hvis du har den slags tilovers fra mandag.

Onsdag er der klassisk steak med bearnaisesmør på menuen. Du bestemmer helt selv, hvilken bøf, du har lyst til. Men prøv at tjekke lavprissupermarkederne, der efterhånden har ret gode og billige bøffer i køledisken om sommeren. Steg bøfferne på grillen, hvis vejret er til det. Og husk at gemme de resterende bøffer til steaksalat torsdag.

Fredag slutter vi med de lækreste små tærter lavet af tarteletter! Vi har brugt kylling, men du kan sagtens bruge andre typer kød som f.eks. kalkun – men du kan også køre ren veggie-style!

Køb alt færdigt eller lav selv

Hos Mambeno ved vi, hvad det vil sige at være en børnefamilie med fart på! Derfor kan du vælge at købe alt i supermarkedet – eller lave en del fra bunden. Bare klik på kokkehuerne i ingredienslisten.

I ugens madpakker har vi bl.a. brugt vores helt nye horn med rabarber og marcipan. De er VIRKELIG gode. Brug dem også til snacks til bilturen eller til fællesspisningen i skole eller institution.

Til mandagens grillpølser har vi både serveret rabarberkompot og flutes. Brug klassiske dyppelse og flutes fra supermarkedet eller klik på kokkehuerne og lav de hjemmelavede udgaver.

I løbet af ugen skal du bruge dressing. Nap den, der står i køleskabslågen – eller prøv at røre din egen efter vores opskrift.

Print eller gem din madplan

For at få den fulde madplan inkl. en smart ugemenu til køleskabet, alle opskrifter og tips til de enkelte dage, skal du gå til mambeno.dk/madplaner og printe eller gemme madplanen på din mobil eller tablet. Klik på PRINT/GEM MADPLAN øverst på siden.

Inden du begynder at bruge madplanen, er det en god idé at klikke dig forbi siden “Sådan bruger du madplanerne”. Her kan du se en lille instruktionsvideo, og du får også en masse gode tips og tricks til, hvordan du får allermest ud af Mambeno på både computer, mobil og tablet.