Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
60+ min
Hos Mambeno elsker vi (og vores unger) duften af nybagte boller. Disse boller med fuldkorn og hørfrø er mega lækre i madpakken - og som eftermiddagssnack efter en lang dag i skole og institution. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 3.5 dlkoldt vand
- 1.5 dlkogende vand
- 50 gramgær
- 1 spskakaciehonning
- 2 tsksalt
- 150 gramhørfrø
- 2 dlyoghurt naturel
- 2 stkæg
- 300 gramfuldkornshvedemel
- 800 gramhvedemel
Fremgangsmåde
1
Rør koldt og kogende vand sammen så det er lillefingerlunt. Så har vandet den perfekte temperatur, der kan få gæren til at udvikle sig, og du undgår at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent. Rør gær og honning ud i vandet.2
Tilsæt nu salt, hørfrø, yoghurt naturel, æg, fuldkornshvedemel og halvdelen af hvedemelet. Rør godt, til dejen er ensartet. Tilsæt nu resten af hvedemelet lidt efter lidt og rør på livet løs, til dejen slipper siderne af skålen - det tager ca. fem minutter.3
Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter. Fugt herefter hænderne med lidt vand og form forsigtigt fine boller af dejen. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i 30 minutter. Opvarm i mellemtiden ovnen til 225 grader varmluft.4
Sæt bollerne i ovnen og hæld 1 dl koldt vand i bunden af ovnen og luk lågen hurtigt. Skru varmen ned til 200 grader og bag bollerne ca. 20-25 min., eller til de er gyldne og lyder hule, når du banker på dem i bunden. Velbekomme :o)