Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Så bliver det ikke nemmere! Lynhurtige frikadeller lavet af fyldet fra medister. Serveret med små kartofler, færdig brun sovs og gnavergrønt. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 500 grammedisterpølse
- 400 gramgulerødder
- 2 stkæbler
- 410 gramfærdiglavet brun sauce
- smør
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.2
Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud, som formes til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med en blanding af smør og olie. Steg dem til de er gennemstegte og er blevet smukt gyldne på toppen.3
Skræl gulerødderne og skær dem ud til stave. Skyl og skær æblerne i både.4
Opvarm sovsen i enten en gryde eller i mikroovnen.5
Servér de lynhurtige små deller med sovs, kartofler og gnavergrønt. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne og skære æbler og gulerødder til gnavergrønt.