Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Kyllingefrikadeller er et hit! De er lidt lettere end den klassiske delle, men smager stadig forrygende. Her har vi serveret kyllingefrikadellerne med klassisk kartoffelsalat som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramsmå kartofler
- 1 stkløg
- 0.5 pottepersille
- 400 gramhakket kyllingekød
- 1 stkæg
- 30 gramhavregryn
- 1 stksnackpeber
- 10 stkcherrytomater
- 1 stkrødløg
- 100 gramsalatost i tern
- 0.5 dlolivenolie
- 0.25 dleddike
- 0.5 spsksød sennep
- 0.5 spskakaciehonning
- rapsolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Skyl eller skrub kartoflerne. Kog dem i letsaltet vand til de er møre og overhæld dem herefter med koldt vand.2
Hak løget fint evt. i en minihakker. Skyl persillen og hak den fint. Rør hakket kyllingekød, løg, persille, æg, havregryn, salt og peber sammen.3
Varm en pande op med en blanding af raps- og olivenolie. Steg en lille prøvedelle og smag til med salt og peber. Steg frikadellerne til de er faste og har en gylden og sprød overflade.4
Imens dellerne steger: Skyl snackpeber og cherrytomater, skær snackpeberen i tynde strimler og cherrytomaterne i halve og skær rødløget i små tern. Vend grøntsagerne og salatost sammen med kartoflerne.5
Rør olivenolie sammen med eddike, sennep, honning, salt og peber. Vend dressingen op i kartoffelsalaten eller server den i en lille skål for sig.6
Server kyllingefrikadellerne med kartoffelsalaten. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine mindre børn pille skrællen af løgene - evt. iført dykkerbriller. Det er både sjovt og tager det stærke fra løgene!