Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Flanksteaks er et virkelig lækkert og billigt stykke oksekød, som man typisk kan købe marineret i de fleste supermarkeder. De kan grilles i solen eller steges i køkkenet. Vi serverer den med kartofler, kryddersmør og jordbærsalat. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkflanksteak
- 650 gramsmå kartofler
- 300 gramfrosne bønner
- 250 gramjordbær
- 75 gramsaltede mandler
- 75 gramsalatmix
- dressing efter eget valg
- 100 gramkryddersmør
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 160 grader varmluft - eller fyr op under grillen, hvis vejret er til det.2
Krydr flanksteaken - med mindre du har investeret i den marinerede udgave. Så bruger du den bare, som den er.3
Brun flanksteaken i lidt olivenolie på en pande - eller hurtigt på begge sider på grillen. Læg flanksteaken i et ovnfast fad, fyld en sjat vand i bunden, stil fadet i ovnen og skru varmen ned til 160 grader. Er du i grillhumør, stiller du fadet på grillen under låg ved indirekte varme.4
Giv flanksteaken 10-15 minutter, alt efter tykkelsen. Et tip: Hold tommelfinger og pegefinger strakt og tryk let på den udspændte hud imellem fingrene. Når kødet føles på samme måde, er det medium stegt. Lad det færdigstegte kød hvile utildækket i ca. ti minutter på et spækbræt.5
Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand.6
Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde i et par minutter. Skyl jordbær og skær toppen af. Skær dem i skiver. Bland bønner, jordbær og mandler sammen med skyllet salat og valgfri dressing.7
Skær kødet ud på tværs af fibrene og server med nye kartofler, jordbærsalat og kryddersmør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære jordbær i skiver og blande salaten.