Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Denne opskrift er perfekt til familiehygge - f.eks. fredag, i ferierne og weekenden! En saftig burger med tomatsalsa, kyllingefilet, avocadocreme og majskolber som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 450 gramkyllingefilet
- 2 stkmajskolber
- 3 stktomater
- 1 stkagurk
- 1 pottefrisk basilikum
- 1 stkrødløg
- 2 stkavocado
- 1 fedhvidløg
- 0.5 spskspidskommen
- 1 stklime
- 35 gramsalatmix
- 6 stkfuldkornsburgerboller
- olivenolie
- eddike
- salt
- peber
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Flæk kyllingefileterne så de er halvt så tykke. Varm en pande op med olivenolie og steg kyllingefileterne til de er gennemstegte. Krydr med salt og peber. Er vejret til det, kan du også tænde op i grillen.2
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Fjern bladene fra majskolberne og skær dem evt. i mindre stykker. Kog majskolberne i 5-7 min.3
Skyl tomater, agurk og basilikum og pil skrællen af rødløget. Skær grøntsagerne i små tern og hak basilikum fint. Vend det hele sammen og smag til med olivenolie, eddike, salt og peber.4
Mos avocadoerne med en gaffel og vend det sammen med presset hvidløg og spidskommen. Smag til med salt, peber og limesaft.5
Skyl salaten og lun burgerbollerne på en brødrister eller i ovnen. Anret alle ingredienserne i små skåle og stil det hele på bordet sammen med ketchup.6
Lad alle i familien sammensætte deres egen favorit-burger. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle grøntsagerne.
Mere smag: Kom lidt tabasco i tomatsalsaen.