Skinkeculotte med ovnkartofler, pæresalat og sovs - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 750 gramfrosne kartoffelbåde
  • 5 dlvand
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 3 stkpære
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Skinkeculotte med ovnkartofler, pæresalat og sovs - til to dage

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Glæd dig til et sandt festfyrværkeri af en menu: Skinkeculotte med sprøde båd-kartofler, sauce og pæresalat. Opskriften er beregnet til to dage så gem halvdelen af kødet til fyld i lækre sandwich i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 800 gramskinkeculotte m. tomat
  • 750 gramfrosne kartoffelbåde
  • 5 dlvand
  • 50 gramsolsikkekerner
  • 0.5 stkicebergsalat
  • 3 stkpære
  • 1 stkøkologisk citron
  • 0.25 spsksukker
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 0.5 spsktørret timian
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  majsstivelse
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skær culotten over på midten på den lange side (på den måde bliver den hurtigere færdig). Har du god tid kan du selvfølgelig også stege den hel. Gør kartoflerne klar imens culotten steger.

3. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

4. Når kødet er brunet, så hæld vand i panden, læg et låg på, skru ned for varmen og lad det simre, til kødet er gennemstegt. Det tager ca. 35 minutter.

5. Rist solsikkekernerne på en tør pande og lad dem køle af, når de har taget lidt farve.

6. Skær skyllet icebergsalat i strimler. Skyl pærerne, fjern kernehuset og skær frugtkødet i tynde både. Bland lidt revet citronskal fra en skyllet citron sammen med saften, lidt olivenolie og sukker og smag til med salt og peber. Bland dressingen sammen med salaten og top med de ristede solsikkekerner.

7. Tag kødet af panden og tilsæt madlavningsfløde til marinaden på panden. Tilsæt timian og smag til med salt og peber. Rør lidt majsstivelse ud i en kop med lidt vand og jævn sovsen.

8. Server den saftige culotte med bådkartofler, sauce og pæresalat. Husk at gemme halvdelen af culotten til i morgen. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skære pære i både og skære iceberg i strimler.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre