Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Denne karrygryde smager super godt. Vi har stegt hakket svinekød med ingefær, hvidløg, karry og kokosmælk, peanuts og koriander. Vi serverer retten med ris og en nem mangosalat. Vælg gerne fuldkornsris men vær opmærksom på længere kogetid. Opskriften er beregnet til to dage, så husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 2 cmfrisk ingefær
- 2 fedhvidløg
- 800 gramhakket svinekød
- 1 spskkarry
- 4 dlkokosmælk
- 4 dlvand
- 0.5 stkspidskål
- 1 stkmango
- 100 grampeanuts
- dressing efter eget valg
- 0.5 pottefriske koriander
- majsstivelse
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.2
Skræl løgene og skær dem i tern. Skræl ingefær og fjern skallen fra hvidløgene. Riv begge dele på den fine side af rivejernet og steg løg, ingefær og hvidløg i en stor gryde med olivenolie.3
Tilsæt hakket svinekød og karry og rør godt rundt. Når kødet er brunet, tilsættes kokosmælk og vand. Lad det simre og smag herefter til med salt og peber. Jævn det evt. med lidt majsstivelse rørt ud i vand.4
Skær spidskål i tynde strimler. Skræl mangoen, fjern stenen og skær kødet i mundrette stykker. Bland det med halvdelen af peanuts og valgfri dressing.5
Server karrygryden med ris, peanuts, koriander på toppen og mangosalaten som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære mangoen i mundrette stykker. De kan også skære kål i strimler.