Andebryst med kartofler, appelsinsalat og brun sovs - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 3 stkandebryst
  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 0.5 pottepersille
  • 25 gramcashewnødder
  •  dressing efter eget valg
  • 1 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  majsstivelse
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Andebryst med kartofler, appelsinsalat og brun sovs - til to dage

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet lækker Mortens and af andebryst, som vi serverer med små kartofler, brun sovs og appelsinsalat. Opskriften er beregnet til to dage så husk at gemme halvdelen af anden til varmemad eller nudelsalat i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 3 stkandebryst
  • 650 gramsmå kartofler
  • 0.5 stkspidskål
  • 3 stkappelsin
  • 0.5 pottepersille
  • 25 gramcashewnødder
  •  dressing efter eget valg
  • 1 dlpiskefløde
  • 1 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  majsstivelse
  •  sukker
  •  salt
  •  peber
  •  sovsekulør

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bring vandet til kartoflerne i kog.

2. Rids fedtet på andebrysterne, krydr med salt og peber og læg dem på en kold pande, der kan tåle at komme i ovnen. Lad andebrystet stege i ca. 7 minutter på skindsiden og herefter 3 minutter på den anden side.

3. Sæt dem i ovnen, mens de stadig ligger på panden. Lad dem stege videre i ovnen i ca. 10 minutter, eller til de er svagt rosa i midten. Lad dem trække utildækket på et spækbræt. Husk at gemme stegeskyen på panden - og husk grydelapperne!

4. Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.

5. Skær spidskål i tynde strimler. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Hak persillen fint. Bland grøntsagerne med cashewnødder og valgfri dressing.

6. Stil panden med stegesky på komfuret - HUSK grydelapperne på håndtaget! Tilsæt fløde, vand og smuldret bouillon og lad det hele koge op under omrøring.

7. Jævn sovsen lidt efter lidt med majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop. Tilsæt kulør efter behag og smag til med sukker, citron, salt og peber.

8. Server anden i skiver sammen med kartofler, sovs og appelsinsalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle appelsinerne og hakke persillen.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre