Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
En simpel og velsmagende tærte med laks. Serveret med en lækker grov salat med spidskål, frisk spinat, rødløg og granatæblekerner. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 275 gramtærtedej
- 225 gramlaksefileter
- 3 stkæg
- 200 gramhytteost
- 30 gramspæde spinatblade
- 200 gramgulerødder
- 1 stkrødløg
- 0.5 stkspidskål
- 100 gramgranatæblekerner
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fordel tærtedejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. Tag bunden ud og skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.2
Fjern skindet fra laksefileterne og skær dem i grove tern. Rør æg, hytteost, laks, salt og peber sammen i en skål.3
Hæld æggemassen over tærtebunden og bag tærten i ovnen i ca. 20 min. til æggemassen har sat sig og fået en gylden overflade.4
Skyl spinaten, skræl gulerødderne og pil skrællen af rødløget. Snit spidskålet og de øvrige grøntsager fint evt. på et mandolinjern. Vend det hele sammen med granatæblekernerne, en god sjat olivenolie, salt og peber.5
Server den sprøde tærte med den grove spinatsalat. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle spinaten og skrælle gulerødderne.