Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
15 min
20 min
En lynhurtig lasagne med færdighakkede grøntsager og friske lasagneplader, så det går lidt hurtigere. Lasagnen er fyldt med blomkål, gulerødder, svinekød og selvfølgelig mornaysauce. Husk at gemme halvdelen til i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 gramfriske lasagneplader
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 350 gramfrossen blomkålsris
- 325 gramrevne gulerødder
- 500 gramhakket kalv og flæsk
- 2 spskpaprika
- 1 terningsvinebouillon
- 1 spsktørret oregano
- 1 spsktørret timian
- 2 dåsehakkede tomater
- 5 dlmornaysauce
- 150 gramrevet ost
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Kog en elkedel fyldt med vand og opvarm ovnen til 220 grader varmluft.2
Læg lasagnepladerne i en gryde og overhæld dem med kogende vand, indtil de skal bruges. På den måde skal lasagnen ikke bage så længe i ovnen.3
Hak løg og hvidløg fint. Steg løg og hvidløg i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde.4
Tilsæt blomkålsris og revne gulerødder til det hele er faldet lidt sammen. Tilsæt hakket svinekød, paprika, svinebouillon, oregano og timian.5
Tilsæt hakkede tomater og mornaysauce og lad det hele simre et par minutter. Smag til med salt og peber.6
Fordel kødsovsen i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader imellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel revet ost på toppen og bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter, til osten er gylden.7
Drys lasagnen med lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at smage kødsovsen til og lægge lasagneplader i fadet.