Fiskefilet med kartofler, sennepssovs og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 500 grampaneret fiskefilet
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramjordbær
  • 0.5 pottepersille
  • 75 gramsalatost i tern
  • 40 gramsmør
  • 1 spskdijonsennep
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fiskefilet med kartofler, sennepssovs og salat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lækre sprøde fiskefileter med kartofler, sennepssovs og en dejlig frisk salat. Vi har brugt færdigpanerede fiskefileter, men du kan også lave dine egne og bruge andre slags frugt, der er i sæson, i salaten. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 650 gramsmå kartofler
  • 500 grampaneret fiskefilet
  • 0.5 stkspidskål
  • 250 gramjordbær
  • 0.5 pottepersille
  • 75 gramsalatost i tern
  • 40 gramsmør
  • 1 spskdijonsennep
  • 3 spskhvedemel
  • 3 dlmælk
  • 3 dlkartoffelvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand. Husk at gemme kartoffelvandet til sovsen.

2. Steg fiskefileterne i en god blanding af smør og olie på en slip-let pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof. De er nogen fedttørstige krabater, er de!

3. Skyl spidskålet og skær det i tynde strimler. Skyl jordbærrene og skær dem i skiver. Hak persillen fint og bland spidskål med jordbær, salatost, persille og valgfri dressing.

4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt sennep og mel. Steg det i et minuts tid under omrøring.

5. Tilsæt lidt efter lidt mælk og kartoffelvand på skift, mens du pisker kraftigt. Alle klumper skal være pisket helt væk, inden du tilsætter mere væske. Når sovsen har samme konsistens, som du husker fra din mormor, er den perfekt!

6. Tilsæt bouillon og smag til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Herefter må sovsen ikke koge.

7. Server de sprøde fiskefileter sammen med kartofler, sennepsovs og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære jordbær i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre