Stjerneskud med karrycreme

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 100 gramrasp
  • 100 gramrug- eller hvedemel
  • 2 stkæg
  • 8 stkrødspættefileter
  • 1/2 bundtgrønne asparges
  • 20 stkcherrytomater
  • 1 stkcitron
  •  salat efter eget valg
  • 4 skivergroft sandwichbrød
  • 100 gramrejer i lage
  •  karrymayo eller anden dressing
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Stjerneskud er en dansk frokostklassiker, der også smager fantastisk som aftensmad! Lækre fiskefilter på groft brød, toppet med rejer, tomater og asparges. Prøv f.eks. en lækker karrymayo på brødet. Klik på kokkehuen i ingredienslisten, så får du vores opskrift. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hæld rasp og mel op på hver sin middagstallerken. Kværn lidt salt og peber udover melet og bland det sammen. Slå æggene ud i en dyb tallerken og pisk dem sammen med en gaffel.

2. Vend først rødspættefileterne i mel, derefter æg og til sidst rasp. Steg dem i en god blanding af smør og olie på en slip let-pande. Vend dem forsigtigt undervejs og tag dem af, når de er flot gyldne. Hvis du ikke synes, at fiskefileterne bliver stegt overalt, så tilsæt lidt mere fedtstof.

3. Bræk den nederste og trevlede del af aspargesene. De knækker selv af lige der, hvor den trevlede del slutter. Blanchér aspargesene i spilkogende vand i ca. 30 sekunder og overhæld dem med det samme med koldt vand. Pas på ikke at give dem for meget - de skal stadig have bid.

4. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Skær citronen i skiver og skyl salaten. Rist sandwichbrødet og hæld væden fra rejerne. Stil det hele på bordet i små skåle eller på et fad.

5. Lad hele familien sammensætte deres favoritstjerneskud. F.eks. med karrymayo nederst, salat og fiskefilet toppet med rejer, asparges, cherrytomater og lidt citronsaft.

6. Velbekomme :o)

Tip

Har du travlt, køber du selvfølgelig bare fiskefileterne færdige. Husk blot at justere indkøbslisten. Har du lidt rejer tilovers, så gem dem til ungernes madpakker, hvor de f.eks. kan bruges i et lækkert pitabrød med fyld.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre