Hjemmelavede cornflakes-nuggets med fritter, avocadocreme og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramøkologiske pommes frites
  • 200 gramcornflakes
  • 1 stkæg
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkavocado
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stklime
  • 100 gramvalnødder
  • 300 gramstenfri vindruer
  • 1 stkhjertesalat
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Hjemmelavede cornflakes-nuggets med fritter, avocadocreme og salat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Hjemmelavede nuggets er et kæmpe hit! Her har vi vendt dem i knuste cornflakes og serveret dem med pommes frites, avocadocreme og vindruesalat som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramøkologiske pommes frites
  • 200 gramcornflakes
  • 1 stkæg
  • 450 gramkyllingefilet
  • 1 stkavocado
  • 1 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stklime
  • 100 gramvalnødder
  • 300 gramstenfri vindruer
  • 1 stkhjertesalat
  •  bagepapir
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  dressing efter eget valg

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Læg fritterne på en bageplade med bagepapir og vend dem med en slat olivenolie. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er sprøde og gyldne. Husk at vende dem undervejs.

3. Kom cornflakes i en pose og lad ungerne give dem en byge velrettede håndkantsslag! Bland nu cornflaksene med salt og peber og hæld dem ud på en flad tallerken.

4. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken. Skær fileterne ud i mundrette bidder og vend dem først i æg, så det er godt fordelt på alle stykker. Vend dem herefter i de knuste cornflakes.

5. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i 15 -20 minutter - til de er gennemstegte. Du kan også stege dem i olie på en pande eller i frituren, hvis det skal være ekstra syndigt.

6. Flæk avocadoen og fjern stenen. Tag kødet ud og mos det med en gaffel. Bland det med creme fraiche og smag til med salt, peber og limesaft. Hvis du er vild med guacamole, kan du sagtens tilsætte et presset hvidløg.

7. Rist valnødderne på en pande til de tager farve og afkøl dem på en tallerken. Skyl og skær vindruerne i halve. Skyl salaten og skær den i mundrette stykker. Bland med valnødder, vindruer og valgfri dressing. Velbekomme!

8. Server de hjemmelavede nuggets med pommes, avocadocreme og vindruesalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn knuse cornflaksene - det er super sjovt! De kan også skære vindruer i halve.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre