Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
En skøn hjemmelavet æggesalat serveret på ristet rugbrød og salat med friske asparges, salat, ærter og agurk som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 8 stkæg
- 1 bundtgrønne asparges
- 200 gramfrosne ærter
- 50 grammayonnaise
- 1 dlcreme fraiche 9 %
- 0.5 spskkarry
- 0.5 stkagurk
- 1 stkhjertesalat
- 75 gramsalatmix
- 1 stkcitron
- 8 skiverugbrød
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog æggene i en gryde i ca. 9 min og overhæld dem med koldt vand.2
Imens æggene koger: Knæk det nederste af aspargesene og smid væk. Skyl aspargesene og blancher dem sammen med ærterne i ca. 1 min. i spilkogende vand. Overhæld dem herefter med kold vand.3
Rør mayonnaise, creme fraiche og karry sammen i en skål.4
Pil skrællen af æggene og hak dem i tern. Vend dem herefter i karrydressingen og smag til med salt og peber.5
Skyl agurken og skær den i stykker efter eget ønske. Skyl salaterne og snit hjertesalaten i strimler. Vend salaterne sammen med ærter, asparges, agurk, en god sjat olivenolie, citronsaft, salt og peber.6
Rist rugbrødet i ovnen eller på en brødrister.7
Server æggesalaten på ristet rugbrød med aspargessalat som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn knække det nederste del af aspargesene - det er ret sjovt!
Ekstra smag: Top med purløg, karse eller dild.