Mambenos lækre solsikkerugbrød

Ingredienser

(1 rugbrød )

Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Hjemmelavet rugbrød er så meget mere lækkert end det, du køber i supermarkedet. Og det er slet ikke svært. Du skal bare starte dagen før, bruge 15 minutter i køkkenet, og så passer rugbrødet sig selv resten af tiden.

Fremgangsmåde

Dag 1

1. Bland alle ingredienser sammen i en skål og dæk med husholdningsfilm. Lad dejen hvile ved stuetemperatur natten over.

Dag 2

2. Tilsæt de øvrige ingredienser, rør godt og husk at tage surdej fra til næste gang.

3. Hæld dejen i en smurt rugbrødsform, drys rugflager på toppen og tryk dem lidt ned med fingrene, så de ikke falder af, når brødet er færdigbagt. Dæk med husholdningsfolie og lad hæve i en time.

4. Tænd ovnen på 190 grader over/undervarme.

5. Sæt rugbrødet nederst i den varme ovn og bag i 45 minutter. Tag derefter brødet ud af formen og sæt det tilbage i ovnen - så bliver brødet sprødt hele vejen rundt. Bag 15 minutter til og sluk ovnen. Lad brødet køle af i ovnen.

Tip

Rugbrødet er bedst de første par dage, hvis du opbevarer det ved stuetemperatur. Herefter kan du med fordel opbevare det i køleskabet, så holder det længere. Hvis du har rester tilbage, så lad være med at smide dem ud. Brug dem i stedet til lækre rugbrødsstave eller rugbrødsknas til ungernes yoghurt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre