Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her har vi lavet en ny udgave af klassisk ristaffel. Vi har brugt hakket kyllingekød og snittet spidskål og toppet med peanuts, ærter og æbler. Opskriften er beregnet til to dage. Opvarm resterne eller gem halvedelen af risene og gryderetten til stegte ris i morgen. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 250 gramris
- 2 stkløg
- 0.5 stkspidskål
- 0.25 spskstødt ingefær
- 1 spskkarry
- 800 gramhakket kyllingekød
- 4 dlkokosmælk
- 1 terninghønsebouillon
- 4 dlvand
- 2 spskmajsstivelse
- 200 gramfrosne ærter
- 2 stkæbler
- 100 grampeanuts
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog risene efter anvisningen på pakken og tag halvdelen fra til i morgen. Husk at køle dem hurtigt ned.2
Skræl løgene, skær dem i tern og steg dem i en stor gryde med olivenolie til de er blanke. Snit spidskålen fint.3
Tilsæt hakket spidskål, stødt ingefær, karry og kyllingekød og rør godt. Når kødet er brunet, tilsættes kokosmælk, smuldret bouillon og lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop. Lad det simre og smag herefter til med salt og peber.4
Hæld kogende vand over ærterne til de er tøet op. Skyl æblerne og skær dem i mindre tern.5
Server gryderetten med ris, peanuts, æbler og ærter på toppen. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære æbler i små stykker. De kan også røre i gryden og smage til.