Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
30 min
Ventetid
0 min
De lækreste thai-fiskedeller. Vi rører en færdig fiskefars med hakkede koriander, limeskal og hvidløg, så de får et asiatisk twist. Serveret med grøntsager og nudler. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 pottefriske koriander
- 1 stklime
- 400 gramfiskefars
- 1 fedhvidløg
- fuldkornsnudler
- 1 stkrød peberfrugt
- 0.5 stkagurk
- 1 dåsebabymajs
- 150 gramedamamebønner
- olivenolie
- smør
- soya
- sød chilidressing
Fremgangsmåde
1
Hak koriander fint og gem halvdelen som topping til dem, der har lyst. Skyl limen og riv skallen på den fine side af et rivejern. Husk at bruge limefrugt, der ikke er overfladebehandlet.2
Rør fiskefarsen sammen presset hvidløg, hakkede koriander og limeskal.3
Steg en lille prøvedelle så du er sikker på, at krydringen er, som du kan lide den.4
Dyp en ske i en kop med vand og form fine fiskedeller med skeen og håndfladen. Lad dem stege i en blanding af smør og olivenolie på en pande, til de har en fin, gylden og sprød overflade. Husk at vende dellerne hyppigt, så de ikke bliver sorte.5
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken og lad dem dryppe af i et dørslag, mens du laver resten. Vend dem evt. med lidt olivenolie, så klistrer de ikke sammen.6
Vask peberfrugten, fjern kernerne og skær peberfrugten og agurken i tynde strimler. Skær babymajsen i mindre stykker.7
Lynsteg de snittede grøntsager og frosne edamamebønner i lidt olivenolie i ca. 3-5 minutter.8
Server thai-dellerne sammen med nudler, stegte grøntsager, et par skiver lime og soya og sød chilidressing som dyppelse. Top med koriander til dem, der har lyst. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at vaske peberfrugten og skære både den og babymajs i mindre stykker.