Fyldig sommersuppe med kartofler og kikærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 500 gramsmå kartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkporre
  • 10 stkcherrytomater
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 dåsekikærter
  • 200 gramfrosne ærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Fyldig sommersuppe med kartofler og kikærter

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

En lækker og sommerlig vegetarsuppe med smag og farver fra små kartofler, gulerødder, porre, cherrytomater og ærter. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 500 gramsmå kartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 1 fedhvidløg
  • 6 dlvand
  • 2 terninggrøntsagsbouillon
  • 1 stkporre
  • 10 stkcherrytomater
  • 2.5 dlcremefine 15%
  • 1 dåsekikærter
  • 200 gramfrosne ærter
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Skrub og skyl kartoflerne og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Hak hvidløget fint.

2. Varm en dyb gryde med olivenolie og svits kartofler, gulerødder og hvidløg i et par minutter. Tilføj vand og bouillon og lad det koge i ca. 10 min.

3. Skyl og rens porren og skær den i tynde skiver. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve. Tilsæt porre, cherrytomater og cremefine og lad suppen simre i yderligere 10 min.

4. Skyl kikærterne. Tilsæt kikærter og ærter og lad suppen simre videre i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

5. Server suppen i skåle og drys evt. med friske krydderurter på toppen. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle cherrytomaterne.

Ekstra smag: Top med citronsaft og friske krydderurter - f.eks. persille.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre