Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Hvis du og familien kan lide falafler, så er de her kikærtedeller helt sikkert et hit. Kikærtedellerne bliver serveret med lun pastasalat med ovnbagte bønner, rødløg og hasselnødder og færdiglavet hummus som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 1 fedhvidløg
- 1 dåsekikærter
- 1 stkæg
- 0.5 spskspidskommen
- 60 gramhavregryn
- 2 stkrødløg
- 300 gramfrosne bønner
- 350 gramfuldkornspasta
- 50 gramhasselnødder
- 1 stkcitron
- 200 gramhummus
- olivenolie
- rapsolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det groft. Hæld vandet fra kikærterne. Blend løg, hvidløg, kikærter, æg, spidskommen og havregryn sammen med en stavblender eller i en alm. blender. Lad farsen hvile i 5 min.3
Imens farsen hviler: Pil skrællen af rødløgene og skær dem i både. Vend bønner og rødløg sammen med en god sjat olivenolie, salt og peber og fordel det på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i ovnen i ca. 25 min.4
Kog pastaerne efter anvisningen på pakken.5
Varm en pande op med en god sjat olie. Form kikærtedellerne med et par skeer og steg dem til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.6
Imens dellerne steger: Hak hasselnødderne groft og bag dem sammen med bønnerne de sidste 10 min. Så sparer du også på energien.7
Vend bønnerne sammen pastaerne og smag til med revet citronskal, salt og peber.8
Server kikærtedellerne med lun pasta-bønne-salat og hummus som tilbehør. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle kikærterne.