Lynhurtig humus

Ingredienser

  • 1 dåsekikærter- en dåse på 400 gram
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spsktahin- sesampasta
  • 1/2 dlolivenolie
  • 1 tsksalt
  • 1/2 stklime
  • 1 tskspidskommen
  • 1/2 dlskyr*
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Humus er super lækkert som dip til grøntsager eller som smørrelse i f.eks. boller og på rugbrød. Du kan købe det færdigt i supermarked, men det tager maks 10 minutter at lave din egen udgave. Og den smager rigtig godt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Hæld væden fra kikærterne over i en skål - du skal bruge den om lidt. Blend kikærter, hvidløg, tahin, olivenolie, salt, spidskommen og saften fra den halve lime i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt skyr og lidt af væden fra kikærterne, til humusen har en lækker og cremet konsistens.

2. Smag til til med lidt mere lime, salt og spidskommen, hvis det er nødvendigt.

3. Velbekomme!

Tip

Tahin er en sesampasta, der kan fås i de fleste supermarkeder og oftes står på hylden med specialiteter. Hvis du ikke lige kan få tahin i dit lokale supermarked, kan du godt undvære det i en snæver vending :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre