Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
25 min
Ventetid
0 min
Vi har lavet en fyldig og sommerlig salat med grillede auberginer og grillost, som blandes sammen med iceberg, valnødder og perleløg. Salaten er perfekt til f.eks. grillmad. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- Salat
- 75 gramvalnødder
- 1.5 spskakaciehonning
- 1 stkaubergine
- 250 gramgrillost
- 1 stkicebergsalat
- 150 gramperleløg
- salt
- peber
- bagepapir
- Dressing
- 1 stkcitron
- 2 spskolivenolie
- 0.25 spskdijonsennep
- 0.5 spskakaciehonning
Fremgangsmåde
Salat
1
Rist valnødderne på en tør pande til de er blevet mørkebrune. Husk at ryste panden undervejs. Sluk for varmen, tilsæt honning og rør rundt. Lad nødderne køle af på en bageplade beklædt med bagepapir.2
Fyr op for grillen eller opvarm en pande med lidt olivenolie. Skyl auberginen, skær den i skiver og steg dem på begge sider - krydr med salt og peber. Skær de stegte aubergineskiver i mindre stykker.3
Skær osten i skiver. Grill eller steg dem i lidt olie til de får en god stegeskorpe.4
Skyl iceberg og skær det i strimler. Læg det på et fad eller i en skål. Top med aubergine, grillost, valnødder og perleløg.Dressing
5
Bland en hurtig dressing af saften fra en citron, olivenolie, sennep og honning. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere citron. Hæld dressingen over salaten.6
Salaten egner sig perfekt til en sommerlig aften med grillmad. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i familien: Lad dine børn være med til at skære auberginen i skiver og blande dressingen.