Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker ret med mørksej og en smagfuld salat med bagt hokkaidogræskar, kikærter vendt med spidskommen, rucola og feta. Serveret med en simpel dressing af creme fraiche, citron og honning (du kan også bruge lidt sukker). God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkhokkaidogræskar
- 1 dåsekikærter
- 0.5 spskspidskommen
- 75 gramrucola
- 200 gramsalatost i tern 3%
- 2.5 dlcreme fraiche 9 %
- 1 stkcitron
- 250 grammørksejfilet
- akaciehonning
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl græskarret, halver det og udhul det for kerner. Skær græskarret i tynde skiver og vend dem med olivenolie, salt og peber. Placer græskarstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.3
Kom kikærterne i en si og overhæld dem med vand. Vend kikærterne med en god sjat olivenolie, spidskommen, salt og peber.4
Skyl rucolaen og vend den sammen med kikæterne og salatosten.5
Rør creme fraichen sammen med lidt citronsaft, revet citronskal, lidt honning eller sukker efter smag, salt og peber.6
Skær mørksejen i mindre stykker og krydr dem med salt og peber. Varm en pande op med olivenolie og steg stykkerne 2-3 min. på hver side.7
Vend de bagte græskarstykker sammen med salaten og server den sammen med pandestegt mørksej og lemondressing. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn vende kikærterne sammen med olivenolie, spidskommen, salt og peber.