Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
En lækker og simpel ret med ovnbagte kartofler og rodfrugter vendt med olivenolie og frisk timian. Fantastisk i efterårs- og vintermånederne. Serveret med nemme kyllingespyd. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 650 gramkartofler
- 400 gramgulerødder
- 3 stkpersillerod
- 3 stkpastinak
- 1 pottefrisk timian
- 300 gramkyllingeinderfilet
- 200 gramaioli
- olivenolie
- salt
- peber
- grillspyd
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Skyl og skrub kartoflerne og skræl rodfrugterne. Skær kartoflerne og rodfrugterne ud efter eget ønske. Jo mindre stykker - jo kortere tilberedning.3
Vend kartofler og rodfrugter med olivenolie, frisk timian, salt og peber. Fordel dem i et ovnfastfad eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det hele i ca. 25-30 min.4
Vend kyllingeinderfileterne med olivenolie, salt og peber og sæt kyllingestykkerne på spyd. Læg kyllingespyddene ovenpå kartoflerne og rodfrugterne og lad dem bage med de sidste 15 min.5
Server kyllingespyddene med ovnbagte kartofler, rodfrugter og aioli på siden. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kyllingestykkerne på spyd.
Ekstra smag: Vend kartofler og rodfrugter med løg og hvidløg og evt. lidt friskhakket chili.