Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Lækkert fiskefad med mørksej, grøntsager og kakifrugter som vi topper med revet citronskal og frisk dild. Serveret med kogte kartofler og sauce. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 700 gramkartofler
- 2 stkporre
- 10 stkcherrytomater
- 1 stksharon- eller kakifrugt
- 1 terninghønsebouillon
- 1 stkøkologisk citron
- 1 pottedild
- 1 dlmadlavningsfløde 8 %
- 400 grammørksej loins
- akaciehonning
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft.2
Skræl eller skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.3
Fjern top og bund fra porrerne og rens dem grundigt. Skær dem herefter i mundrette stykker. Skyl tomater og kaki og skær dem i mundrette stykker.4
Fordel alle grøntsager og frugter i et ovnfast fad sammen med lidt salt, smuldret bouillon, revet citronskal og frisk dild. Vend med lidt olivenolie og sæt fadet i ovnen.5
Efter ca. 15 minutter hælder du madlavningsfløde i fadet og lægger mørksejsfileter oven på grøntsagerne. Bag videre i 10-15 minutter. Mørksejen er færdig, når den deler sig i lameller, når du trykker på den med en gaffel.6
Dyp en ske ned i saucen og smag til med salt, peber, saften fra en citron og evt lidt honning. Server mørksej og grøntsager med kartofler og saucen i fadet. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomater og kakifrugter i mundrette stykker.