Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
35 min
Ventetid
0 min
Her har vi lavet klassiske frikadeller og serveret dem med smagfuld kålsalat, sprøde kartoffeldipper og brun sovs. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1 stkløg
- 400 gramhakket svinekød
- 30 gramhavregryn
- 1 stkæg
- 1.5 dlmælk
- 700 gramkartoffeldippers
- 2 stkæbler
- 4 spskolivenolie
- 2 spskeddike
- 1 spskhonning
- 400 gramfærdigsnittet vinterkålsalat
- 40 grammandelflager
- 2.5 dlcremefine 15%
- 0.5 terningsvinebouillon
- rapsolie
- salt
- peber
- sovsekulør
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.2
Pil skrællen af løget og hak det fint. Brug evt. en minihakker. Rør hakket svinekød, løg, havregryn, æg, mælk, salt og peber sammen. Lad farsen trække i 5 min.3
Imens farsen trækker: Vend kartoffeldippers i lidt olie, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 20 min.4
Varm en pande op med rapsolie. Steg en lille prøvedelle for at smage til. Steg dellerne til de har en fast konsistens og en gylden overflade på begge sider.5
Imens dellerne steger: Skyl æblerne og skær dem ud efter eget ønske. Rør olivenolie, eddike, honning, salt og peber sammen.6
Vend vintersalaten sammen med mandelflager, æblestykker og dressing.7
Hæld cremefine op i en kasserolle og tilsæt bouillon og sovsekulør. Smag til med salt og peber.8
Server frikadellerne med kålsalat, kartoffeldippers og brun sovs. Velbekomme!Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn komme kartoffelsippers på en bageplade beklædt med bagepapir.